Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r computers i2 computers i2 Radio In Radio In IGO Servis Ra?unara IGO Servis Ra?unara Super Radio Super Radio pc-igre pc-igre

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 17. maj. 2017.

Microsoft investira u srpski proizvod Frame: 'Uradili su ono što mi nismo uspeli!'

San Francisko, Kalifornija (17. maj 2017.) – Frame, kompanija koja omogućava mnogim svetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u cloud, dobila je danas novu investiciju vrednu $16 miliona dolara. Među investitorima se nalazi i Microsoft, najveća softverska kompanija na svetu.

Frame u Srbiji ima razvojne timove u Nišu i Beogradu sa više od 30 ljudi, a iskoristiće nova sredstva za zapošljavanje softverskih inženjera, kao i za proširenje prodaje i marketinga, naročito u Evropi i Aziji.

Frame koristi cloud infrastrukturu Microsoft-a (Azure) i Amazon-a (AWS). Tokom poslednjih 5 godina, neke od najpoznatijih svetskih firmi, kao što su Adobe, Autodesk, HP i Siemens, počele su da koriste Frame za distribuciju aplikacija preko cloud-a.

Nagraj Kashyap, jedan od potpredsednika Microsoft-a, izjavio je da je impresioniran onim što je video u toku dosadašnje saradnje: Frame omogućava milionima Windows aplikacija, ali i stotinama miliona korisnika direktan put do pouzdanog i bezbednog IT okruženja. Koristeći Microsoft-ov cloud, Frame nudi neprevaziđene mogućnosti firmama širom sveta, zbog čega smo i odlučili da investiramo i da zajedno radimo na proširenju kapaciteta.

Interesantno je da je Microsoft do sredine prošle godine pokušavao da razvije sopstveno rešenje pod imenom Azure Remote App. I pored praktično neograničenih resursa, projekat je završio neslavno, a Microsoft je najavio njegovo gašenje i fokusiranje na infrastrukturne usluge.

Od samog početka kompanije, još kada je Frame bio samo ideja, pojedini komentari govorili su da je to samo neki remote desktop. Microsoft-ova investicija je dokaz da je problem koji rešavamo izuzetno težak i važan, i potvrda je sjajnog posla koji je naš tim uradio, rekao je Nikola Božinović.

Mogućnosti za rast su velike. Frame ima ogromnu šansu da potpuno zameni popularne tehnologije za remote desktop, koje su imale široku upotrebu u poslednjih 20 godina, rekao je Salil Deshpande, vodeći investitor fonda Bain Capital Ventures. Frame je zadobio poverenje vodećih softverskih firmi i prošao mnoge testove koji su potrebni da bi se proizvod koristio za osetljive podatke, gde je bezbednost kritična i gde se svaka greška skupo plaća. Frame je jedina kompanija koja je pokazala da zaista može da implementira virtuelne desktope na najvećoj skali.

Velike kompanije i državne službe u Severnoj Americi i Evropi su počele da aktivno zamenjuju svoje desktop računare proizvodima poput Frame-a, koji zahtevaju jedino browser i internet konekciju. Našu priliku vidimo među kupcima koji ulažu velika sredstva da osiguraju svoje osetljive podatke i spreče širenje virusa i kompjuterskih napada, čiji je broj u stalnom rastu, dodao je Božinović. Imamo veliko interesovanje kompanija iz mnogih zemalja sveta, a voleli bismo da se naš proizvod koristi i u Srbiji.

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite


Preporučujemo:


Evropska unija sprema tužbu protiv Googlea
Prema saznanjima Wall Street Journala, Evropska unija u roku od nekoliko nedelja planira da pokrene tužbu protiv Googlea za monopolsko ponašanja na evropskom IT tržištu. Navodno EU privodi kraju pripremanje materijala za tužbu, a od kompanija koje su se tajno žalile na Google traži dopuštenje da njihove žalbe javno objavi. Neke od kompanija koje smatraju da ih Google diskriminira su one koje se bave turizmom i online kupovinom. Googleu, ukoliko je ovo istina, preti velika kazna ako bude proglašen krivim. Kazna bi mogla iznositi i do 10 posto...
Opširnije
Samsung kupio deo u Pantech-u
Kako prenose korejski novinski izvori, Samsung je odlučio da kupi 10% u Pantech-u, iz zbog još sada nepoznatih razloga. Ova kupovina će Samsunga učiniti najvećim deoničarom u ovoj kompaniji, odmah nakon Qualcomma i Korejske državne razvojne banke. Pantech je posle Samsunga i LG-a treći najveći proizvođač telefona u Koreji. Dogovor vredan blizu 48 miliona dolara pojašnjen ja kao način koji će učvrstiti bilateralnu saradnju u naprednim telefonima i drugim poslovnim područjima, a pretpostavlja se da je Samsung zainteresovan za inovativan tehnološki napredak...
Opširnije
BlackBerry planira da se povuče sa berze
BlackBerry navodno razmatra povlačenje sa berze kako bi konsolidirao poslovanje u narednih nekoliko kvartala. Navodno je BlackBerry već odbio nekoliko ponuda za preuzimanje kompanije, ali sada je upravni odbor puno "zagrejaniji" za tu ideju, nadajući se kako će povlačenjem sa berze dobiti više prostora za disanje kako bi kompanija rešila svoje probleme van pogleda javnosti. Naime, usprkos gubicima, financijska situacija u kompaniji trenutno nije loša, ali pitanje je koliko dugoročno kompanija može održati svoje poslovanje. Nikakva odluka još nije doneta,...
Opširnije
HTC prodaje fabriku kako bi ulagao u VR sektor
Tajvanska kompanija HTC objavila je da namerava da proda svoju fabriku mobilnih telefona u Šangaju, kako bi prikupila dodatne resurse za ulaganje u sektor odnosno tržište virtualne stvarnosti. Postrojenje u Šangaju biće prodato kineskoj kompaniji Xingbao Information Technology za iznos od oko 91,17 miliona američkih dolara. U HTC-u ističu kako prodaja fabrike u Šangaju ni na kakav način neće uticati na njihovo mobilno odeljenje i pripadajuće poslovanje na tržištu mobilnih uređaja. Čelništvo HTC-a planira novac dobijen prodajom...
Opširnije
Nova otpuštanja u CISCO-u
Cisco je objavio da će otpustiti još 1.300 radnika kao deo pojednostavljivanja organizacione strukture i smanjenja troškova. To je 2% ukupnog broja zaposlenih u ovoj IT kompaniji. Ovo je još jedan u nizu otpuštanja, jer je prošle godine, u cilju smanjenja troškova za 1 milijardu dolara Cisco otpustio 6.500 radnika, uz ukidanje nekih manje profitabilnih proizvodnih linija.
Opširnije
NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

SAJT DANA
www.azoz.rs
PRIJAVI SE NA MAILING LISTU
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka NITURS NITURS FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis