Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Radio In Radio In Vetmedica Vetmedica Mobilni Telefoni - MGS Mobilni Telefoni - MGS pc-igre pc-igre

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 10. maj. 2017.

Opis : Tales Of Berseria

„Tales of Berseria“ je najmračnija „Tales“ igra, ali u isto vreme i najrealnija. Ona se bavi kompleksnim temema sa kojima možemo da se povežemo, kao što su izdaja, osveta, i načinima na koje bol budi ono najgore u nama. To je zaista sjajno i predstavlja korak u pravom smeru nakon razočarenja koje je pružila „Zestiria“. Međutim, „Berseria“ ipak ima nekih grešaka koje se tiču tempa i dizajna tamnica. I pored toga, dopao nam se prelazak na tmurniju priču o kojoj smo dosta razmišljali u toku, ali i nakon, samog putovanja.

"Berseria“ se fokusira na Velvet, ženu koja je videla i iskusila previše tragedije. Jedan razarajući događaj je šalje preko ivice, nakon čega ona počinje svoju smrtonosnu potragu za osvetom. Početak je moćan i mračan dok savršeno ilustruje zbog čega je Velvet očvrsla i pretvorila se u osobu kakva je sada. Nimalo nije kao protagonisti na koje smo navikli u „Tales“, puni dobrih dela i namera: ona samo želi osvetu, a u tom procesu najveći deo vremena je potpuno hladna i okrutna. Ovo nam se činilo kao pravo osveženje jer, čak i kada je Velvet u svom najgorem raspoloženju, saosećali smo sa njom zbog toga koliko su dobro ispričali njenu istoriju. „Berseria“ sadrži dosta preokreta i zapleta koje nećemo otkrivati, ali ćemo reći da će Velvet sresti još osoba koje se ne uklapaju i da će zajedno otkrivati korupciju u svetu preplavljenom demonima.

Iako priča o osveti nije inovacija u pripovedanju, ipak pomaže u izgradnji ključnih momenata i čini ih realnijim. „Berseria“ je u svom elementu dok obrazlaže postupke vaših saveznika i razvija ih na interesantne načine. Na primer, videti kako jedan lik koji nije imao slobodnu volju postaje potpuna ličnost je prosto fantastično. Ima dosta scena i dijaloga kroz koje morate proći, i priča se kreće lagano, ali vredi iskusiti kako se sve povezuje. Ni posle prvih 10 sati nismo bili sigurni šta mislimo o likovima, ali je prava nagrada videti kako se oni razvijaju i menjaju.

Pored stvaranja novih prijateljstava i deljenja iskustava sa svojom ekipom, dosta vremena ćete provesti i na bojnom polju. Sistem borbe zasnovan na akciji ima dosta dubine, a nove mehanike će nastaviti da se pojavljuju dugo nakon početka vaše avanture. Borba je u osnovi iskorišćavanje slabosti protivnika i nadovezivanje kombinacija. Sve se vrti oko merača duše, koji se troši napadima. Uživali smo u stvaranju strategija kako bi najbolje iskoristili svoje resurse jer nas je ova mehanika terala da na najbolji način iskoristimo svaki pokret. Ukoliko je vaš merač duše skoro prazan, vaši napadi će biti manje efikasni, lakše je odbraniti se od njih, a vi ćete biti otvoreniji za kontranapad. To znači da nasumično lupanje po dugmetu za napad nije baš efikasna strategija. Možete napuniti merač ne radeći ništa, ili tako što kradete duše od neprijatelja nakon što ih ošamutite, nanesete im neki efekat ili pobedite. Međutim, budite oprezni, jer i oni vama mogu isto to učiniti.

Ovo čak ne uzima u obzir specijalne napade, poput moćnih mističnih umetnosti ili lomljenje duša, koji imaju moć da produže kombinacije i njihovu snagu čak i kad vam je merač skoro prazan. Sistem borbe se vrti oko najefikasnijeg korišćenja vašeg merača duše, a igra vas nagrađuje time koliko brzo možete da uništite neprijatelje i u plenu koji dobijate. Trebalo nam je vremena da shvatimo sve komplikovane detalje, ali nakon toga bilo je đavolski zabavno pomerati granice. Takođe smo cenili koliko je lako koristiti sve specijalne poteze, a od velike pomoći je i to što su sve mistične umetnosti na prednjim dugmićima.

Tamnice su i dalje prilično teške i ispunjene gomilom dosadnih stvari koje oduzimaju vreme. Okrećete prekidače, lomite prepreke i stalno se vraćate na područja koja ste već prošli. Sama okruženja mogla su biti napravljena dosta bolje, a ponekad ste primorani da iste tamnice i oblasti posećujete više puta, što može biti naporno. Ono što je nama najviše išlo na živce je vraćanje unazad. Na kraju dobijete haverbord pomoću kojeg možete brzo da putujete kroz oblasti, ali takvim putovanjem je teže pokupiti predmete vitalne za spravljanje. Pored toga, možete kupiti predmete pomoću kojih brzo putujete, ali vam oni omogućavaju putovanje u predodređena mesta, što ne rešava problem.

Na otprilike polovini igre dobijate i svoj štab. Ovo izgleda kul na prvi pogled, međutim „Berseria“ ga ne koristi baš toliko. Nakon svake misije vraćate se u štab, gde pričate sa svojom ekipom i planirate sledeći potez, ali se to vrlo brzo pretvori u dosadnu rutinu. Raspored unutar štaba je grozan, te je navigacija po njemu prilično nezgodna, a često se od vas traži da idete sa jednog njegovog kraja na drugi. Takođe ste prilično često prinuđeni da se borite kroz ovo područje.

Što se tiče dodatnog sadržaja, imate svoj piratski brod, ali ne možete čak ni da plovite njime; šaljete svoju posadu na ekspedicije kako bi prikupili dodatnu robu, poput sastojaka za kuvanje. Igra takođe sadrži dosta mini igara i stvari koje možete skupljati. Mi smo najviše uživali u lovu na ucenjene glave i sporedne zadatke koji se tiču likova, poput jedne koja pokušava da pokrene svoj šou komedije.

„Tales of Berseria“ ima nekoliko zanimljivih aspekata, a definitivno sadrži najočaravajuću priču od svih koje nam je „Tales“ serijal u zadnje vreme pružio. Dopada nam se većina njenih ideja, ali je sama realizacija često nekako polovično odrađena. Još uvek nam se čini kao da franšiza ne pravi dovoljno velike pomake, i da se jednostavno zadovoljava time da svojim fanovima pruži još onoga što je pružala i do sada. Do sada ste verovatno već odlučili da li vam to odgovara. Nismo naišli ni na šta što bi nas u potpunosti odvratilo od igranja, ali nemoguće je ignorisati sve mane ove igre.

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite


Preporučujemo:


Opis : Brink
Žanr: Sci-Fi First-Person Shooters Proizvođač: Splash Damage Izdavač: Bethesda Softworks Platforme: PC, X360, PS3 Datum izlaska: 10.05.2011. Zvanični sajt igre: http://www.brinkthegame.com/ Brink je first-preson shooter igra proizvođača Splash Damage, poznatog i po Quake wars izdanju, i izašla je za Microsoft Windows, Xbox 360 i PlayStation 3. Brink ima integrisan Steamworks uključujući tu Valve Anti-Cheat i pravljen je na Doom 3 engine-u koji je unapređen i podržava višejezgarne procesore a igra je fokusirana na parkour stilu kretanja. U Brinku postoje...
Opširnije
Opis : Journey
Journey je magičan danas, kao što je bio i kada je prvi put objavljen na PlayStation-u 3, 2012-te. Ovo remek delo je provokativno, emotivno iskustvo koje svako treba da isproba bar jednom, a sad je dostupno i za PlayStation 4, sa poboljšanim vizuelnim efektima, koji nikada nisu bili ovako dobri. Teško je objasniti o čemu se radi u Journey, uglavnom zato što je ova igra za svakog pojedinca nešto drugo. Neki je mogu videti kao duhovnu igru, koja se fokusira na reinkarnaciju, a drugi kao put otkrića – avanturu u čudnom svetu. Svakako, igra je...
Opširnije
Opis : Dead Rising 2: Off the Record
Žanr: Akcija / Horor / Komedija Proizvođač: Blue Castle Games Izdavač: Capcom Platforme: PC, PS3, Xbox 360 Datum izlaska: 11.10.2011. Zvanični sajt igre: http://www.capcom-europe.com/games/Dead-Rising-2-Off-The-Record- Dead Rising 2: Off the Record prati junaka iz prvog dela igre Dead Rising, Frank Westa, koji se ponovo bavi pojavom zombija u Fortune City-ju. On se susreće sa još uvrnutijim neprijateljima, pravi još čudovišnija kombinovana oružja, prati svoju jedinstvenu strukturu misija i istražuje nove oblasti grada da bi pronašao...
Opširnije
Opis : F1 2012
Žanr: Trke Proizvođač: Codemaster Izdavač: Codemaster Platforme: PC, PS3, Xbox 360, iOS Datum izlaska: 21.09.2012. Zvanični sajt igre: http://www.codemasters.com/uk/f12012/360/ Codemasters produkcija je izbacila i treću po redu igru Formula 1. U ovom izdanju ima više različitih modova koji vam omogućavaju da uradite mnogo toga više, a ujedno su i preduzete neke mere kako bi početnicima igranje bilo lakše. Iako igra F1 2012 ne dočarava tu magiju koju ovaj sport nosi u sebi, akcija na stazama je najbolja i najuzbudljivija u serijalu. Zastaće vam dah dok...
Opširnije
Opis : UFC Personal Trainer
Žanr: Sport Proizvođač: THQ Izdavač: THQ Platforme:PS3, Xbox 360, Wii Datum izlaska: 28.06.2011. Zvanični sajt igre: http://www.ufcpersonaltrainer.com/ Ako ste ikada posumnjali da video igra može da vam pruži odgovarajuću fizičku aktivnost, deset minuta uz UFC Personal Trainer će vas razuveriti. UFC Personal Trainer: The Ultimate Fitness System je još jedna popularna sportska simulacija napravljena za Xbox 360, Play Station 3 i Wii uz pomoć koje vi pokušavate da se dovedete u top formu. Ova igra je fitnes shvatila veoma ozbiljno, jer je dobila...
Opširnije
NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

SAJT DANA
PRIJAVI SE NA MAILING LISTU
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis