Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r computers i2 computers i2 Radio In Radio In Vetmedica Vetmedica Mobilni Telefoni - MGS Mobilni Telefoni - MGS BankerInterNet BankerInterNet

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 28. apr. 2017.

Predstavljanje : A4-Q1100 A4Tech Bloody

Nastavljamo sa testiranjem Bloody uređaja koji su pokazali na dosadašnjim testiranjima zavidne rezultate, a sve to po dosta pristupačnoj ceni. Ukratko Bloody je linija proizvoda u sklopu kompanije A4Tech koja je specijalizovana za proizvodnju gejmerskih periferija kao što su miševi, tastature i headset uređaji. Kako god na nedavnom testu smo imali prilike da testiramo jedan set koji čine tastatura i miš, a oznaka uređaja je A4-Q1100.

Ovaj gejmerski set nam je stigao u prepoznatljivom pakovanju malo većih dimenzija. Napravljeno je od kvalitetnog kartona i u osnovi je crne boje sa puno detalja i sivim okvirom nalik na metal. Prednja strana u krupnijem planu ističe sliku celog seta, tu je logo kompanije i naziv uređaja, a bočne strane su ispunjene mahom na isti način. Nakon otvaranja pakovanja prvo što smo izvukli iz pakovanja jeste tastatura koja je bila lepo uvijena u providnu plastičnu kesu. Pored nje smo zatekli miš sa kablom koji je takođe bio lepo obezbeđen od oštećenja u toku transporta. Dodatne opreme nije bilo jer uređaji ne podržavaju nikakve dodatke niti im je potrebno bilo šta eksterno da bi radili kako treba.

Tastatura iz ovog seta po obliku podseća na klasične tastature za svakodnevno korišćenje, ali kako bi kompanija istakla tastaturu kao gejmersku sa leve i desne strane je dodala po jednu svetleću šaru koja estetski deluje jako zanimljivo. Te šare su napravljene od providne plastike što je vidljivo samo dok je uređaj isključen. Takođe naslon za dlan na sebi ima jedan crveni logo Bloody linije, dok je sam naslon za dlan prilično uzak te i nedovoljno praktičan što nam se nije baš dopalo. Sa druge strane, tastatura je napravljena od kvalitetne čvrste plastike koja je crne boje i veoma je izdržljiva čak i prilikom agresivnijeg korišćenja što svakako spada pod test. Sa druge strane tastatura poseduje vodootporni sertifikat što znači da je otporna na vodu u slučaju da prospemo nešto. To smo na testiranju potvrdili kao tačno, ali svakako da nije bilo potapanja cele tastature na duže vreme jer nije tome namenjena. Kako god, tastatura je prilično udobna za korišćenje izuzev naslona za dlan koji bi mogao da bude malo duži. Što se estetike tiče, izuzev šara na levoj i desnoj strani, tastatura poseduje pozadinsko osvetljenje koje je podesivo u pet stepena (100%, 75%, 50%, 25% i 0% tj. isključeno osvetljenje) mada tasteri nemaju providne karaktere tako da oni u mraku ne svetle.

Što se tiče donje strane, na njoj se nalaze male gumice koje sprečavaju klizanje kao i podizač. Podizač nam omogućava da izdignemo tastaturu ka gore, a rađeni su tako da sprečavaju klizanje i nisu baš toliko podložni pucanju u slučaju agresivnijeg korišćenja. Što se tiče samih tastera, kvalitet izrade je na visokom nivou, a pritom su jako udobni u toku korišćenja. Sem toga kompanija je odradila tastere na malo specifičniji način tako da nema nenamernog pritiska u toku korišćenja, dok se tasteri baziraju na mehaničkoj izradi. Ovo nam se jako dopalo, ali je to sa sobom vuklo i veću buku u poređenju sa membranskim. Bloody nije propustio priliku da ugradi visoko kvalitetne tastere i u ovom slučaju koji imaju veoma brz odziv kao što je slučaj sa miševima koje smo nedavno testirali. Takođe Space taster ima unapređene šrafove, opruge i balansere tako da je radio bolje nego kod klasičnih tastatura koje smo ranije testirali.

S obzirom da je reč o gejmerskom modelu tastature, WASD tasteri su rađeni na malo specifičniji način jer se oni tokom igranja najviše upotrebljavaju. WASD tasteri su presvučeni silikonskom površinom koja na sebi ima hrapavu, ali jako udobnu šaru koja nam se na testiranju jako dopala. Što se povezivanja tiče, tastatura koristi kabl dužine 1.8 metara sa pancirnom izolacijom protiv lomljenja. Sa interfejsom nismo imali problema jer podržava i 2.0 i 3.0 verzije USB konektora što je odlično. Tastatura iz seta Q1100 je duguljastog oblika, a sastoji se iz alfa-numeričkog dela i NumPad-a između kojih se nalaze dodatni tasteri sa strelicama. Funkcionalni tasteri su poređani duž gornje strane i ujedno imaju i multimedijalnu ulogu kada su aktivirane sporedne funkcije. Naravno kao i svaka gejming tastatura, ni u ovom slučaju nije izbegnuta ugradnja Windows Lock tastera koji sprečava otvaranje start menija u Windows ukoliko dođe do nenamernog pritiskanja. Ovo je za kratko vreme postala neizostavna opcija na svakoj gejmerskoj tastaturi.

Što se miša tiče, kvalitet izrade je visok kao i kod tastature. Miš je napravljen od kvalitetne crne matirane plastike i stvara veoma lep osećaj u ruci. Dimenzije su mu osrednje tako da se lako prilagođava i velikim i malim šakama što je takođe odlično. Što se estetike tiče, nema previše šara kao kod nekih miševa sa prethodnih testova već se jedna manja šara sa logoom brenda nalazi na naslonu za dlan. Levo i desno od naslona za dlan se nalazi po jedan plastični dodatak od sjajne plastike koji zapravo predstavljaju još dva dodatna tastera koji su pomalo nepristupačni, pa nam je trebalo vremena da se priviknemo. Naravno miš sa prednje strane ima dva standardna tastera sa blagim "koritom" što je jako udobno za prste desne ruke. Što se levorukih korisnika tiče, oni su u ovom slučaju ravnopravni i sa desnorukim jer nema dodatnih tastera na bočnim stranama, a svi tasteri su raspoređeni ravnomerno na obe polovine što je odlično. Između dva tastera sa prednje strane nalazi se jedan scroll točkić napravljen u kombinaciji plastike i gume kako bi se dobro uskladila estetika i funckionalnost. Od dodatnih tastera imamo jedan iznad scroll točkića za podešavanje DPI vrednosti, dok se iznad levog i desnog tastera nalazi po jedan crveni programabilni taster.

Sa donje strane miša se nalaze metačlni glajderi koje smo viđali kod prethodnih Bloody miševa kao i otvor za optički senzor. U kombinaciji ova dva miš se prilagođava različitim podlogama bez problema. Što se povezivanja tiče, iskorišćen je isti način tj. USB 2.0 i 3.0 sa istom dužnom kabla i istom izolacijom kao i kod tastature. Što se tiče rada sa mišem, nismo imali problema i lako se prilagođava svakoj igri. Optički senzor ima maksimalnu rezoluciju od 3200DPI što je za 800DPI manje nego kod prethodnih miševa na testiranju, ali svakako da ova vrednost nije mala i nije toliko uticala na ishod igre. Rezoluciju smo svakako podešavali u zavisnosti od situacije, a dostupna su 4 stepena za podešavanje što je sasvim dovoljno. Kompatibilnost ovog seta je odlična, a radio je odlično i sa Windows XP operativnim sistemom. Naravno to se odnosi i na softver preko koga smo podešavali oba uređaja, a koji se preuzima sa zvanične internet prezentacije Bloody brenda.

Zaključak:

Iako je reč o prosečnom gejming setu, na testiranju je uređaj pokupio mnogo pozitivnih utisaka. Pre svega svojim kvalitetom, a zatim i estetskim delom. Sa druge strane performanse uređaja su odlične i lako smo se prilagođavali svakom žanru jer ovaj set nije specijalizovan za jedan određeni žanr igrica. Kako god, cena uređaja je oko 4.500RSD što je za kombinaciju dobrog kvaliteta, estetike i performansi sasvim pristojna cena.

Specifikacije:

Proizvođač:

A4Tech, Bloody

Model:

A4-Q1100

Tip:

Gejmersi set (miš + tastatura)

Tastatura, tip tastera:

Membranski tasteri

Pozadinsko osvetljenje:

Da

Podesivo:

Da, u 5 nivoa (100%, 75%, 50%, 25%, off)

Vodootpornost:

Da

Raspored slova:

EN (US)

Numerički deo:

Da

Dodatno:

Gumirani A / S / W / D tasteri, Space taster pojačan metalnim šrafovima i oprugama

Senzor miša:

Optički

Maksimalna rezolucija:

3200 DPI

Podesiva rezolucija:

Da, u 4 stepena

Broj tastera:

8

Programabilni tasteri:

Da

Glajderi:

Metal X' Glide Armor Boot

Stopa izveštaja:

125~1000 Hz/sec

Povezivanje seta:

Žično

Interfejs:

2x USB 2.0 / 3.0

Dužina kabla:

1.8 m

Operativni sistemi:

Windows XP/ Vista/ 7/ 8 /8.1 / 10

Zvanični sajt proizvođača: https://www.bloody.com

Video pregled:

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite


Preporučujemo:


Predstavljanje : Blackberry Priv
Kompanija Blackberry je dugo poznata po odstupanju od ostalih kompanija kada je reč o proizvodnji mobilnih telefona. O tome svedoči činjenica da dugo vremena sama kompanija nije želela da prihvati Android kao operativni sistem za svoje smartfone. Umesto toga kompanija se dugo bavila kreiranjem sopstvenog operativnog sistema Blackberry 10 koji se baš nije previše proslavio na tržištu, a koji je u suštini predstavljao zaštitni žig kompanije. Nažalost nedavno je kompanija odlučila da se odrekne svog zaštitnog znaka tako što je za svoje...
Opširnije
Predstavljanje : Logitech M325
Logitech kompanija ima u svojoj širokoj ponudi veliki broj jednostavnih modela miševa sa uobičajenim karakteristikama, a mi ovog puta izdavjamo model koji se u mnoštvu ističe svojim interesantnim izgledom. On nosi oznaku M325, ima veoma lep dizajn i jako dobru ergonomiju što uključuje dobar oblik, kvalitetan materijal i dizajniranu grafiku raznih dezena koja je odštampana na gornjoj površini miša. Optički senzor ovog miša je maksimalne rezolucije 1000 dpi. Logitech M325 svojim dizajnom korisnicima nudi odličan izbor od...
Opširnije
Predstavljanje : Logitech Marathon Mouse M705
Iz Logitech-a dolazi još jedan interesantan miš, model Marathon Mouse M705 koji omogućava izuzetno lako skrolovanje i navigaciju. Opremljen je sa 3200 dpi laserskim senzorom i bežičnom tehnologijom povezivanja preko USB (2,4 GHz) Nano prijemnika koji omogućava korisniku da sinhronizuje do šest uređaja na jedan USB. Miš ima i odličan set podesivih funkcija koje ga čine jednim od boljih miševa za opšte namene. Dizajn Logitech bežičnog laserskog miša Marathon M705 je jako dobar. Sastoji se iz crnih bokova i sivog gornjeg dela....
Opširnije
Predstavljanje: Acer S243HLAbmii
Od osnivanja 1976-te godine, Acer kompanija je postigala je svoj cilj i nalazi se na drugom mestu u svetu za proizvodnju PC i prenosivih računara. Acer teži da dizajnira ekološki ispravne proizvode i uspostavi ekološki lanac snabdevanja kroz saradnju sa dobavljačima koji teže istim eko standardima. Zaposleni i rukovodstvo u Acer-u su ponosni što širom sveta imaju partnere i pomažu na bitnim događajima poput olimpijskih pokreta uključujući u Vankuveru 2010. i u Londonu 2012. olimpijske igre. Iz Acer-a je na tržište izašla elegantna i po svom...
Opširnije
Predstavljanje : Prestigio Multipad 7.0 ultra duo (pmp5870c_duo)
Ako ste čitali naše prethodne recenzije Prestigiovih proizvoda, onda zasigurno znate da se radi o kompaniji koja definitivno zna šta radi. Njihovi proizvodi su niskih cena, a kvalitet i dizajn uvek su bili za oktavu u pozitivnom smislu drukčiji od drugih proizvođača. Ovog puta smo za vas testirali njihov model tablet uređaja, MultiPad 7.0 Ultra Duo (PMP5870C_DUO). Tablet nam je pristigao u maloj kartonskoj kutiji sa crvenim i crnim šarama i motivima na njoj. Svetleća srebrnkasta slova na kutiji sa Android 4.1 logom su vrlo lepo izrađena i koncipirana, te su...
Opširnije
NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

SAJT DANA
www.azoz.rs
PRIJAVI SE NA MAILING LISTU
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka NITURS NITURS FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis