Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Radio In Radio In IGO Servis Ra?unara IGO Servis Ra?unara Super Radio Super Radio pc-igre pc-igre

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 28. apr. 2017.

Predstavljanje : A4-Q1100 A4Tech Bloody

Nastavljamo sa testiranjem Bloody uređaja koji su pokazali na dosadašnjim testiranjima zavidne rezultate, a sve to po dosta pristupačnoj ceni. Ukratko Bloody je linija proizvoda u sklopu kompanije A4Tech koja je specijalizovana za proizvodnju gejmerskih periferija kao što su miševi, tastature i headset uređaji. Kako god na nedavnom testu smo imali prilike da testiramo jedan set koji čine tastatura i miš, a oznaka uređaja je A4-Q1100.

Ovaj gejmerski set nam je stigao u prepoznatljivom pakovanju malo većih dimenzija. Napravljeno je od kvalitetnog kartona i u osnovi je crne boje sa puno detalja i sivim okvirom nalik na metal. Prednja strana u krupnijem planu ističe sliku celog seta, tu je logo kompanije i naziv uređaja, a bočne strane su ispunjene mahom na isti način. Nakon otvaranja pakovanja prvo što smo izvukli iz pakovanja jeste tastatura koja je bila lepo uvijena u providnu plastičnu kesu. Pored nje smo zatekli miš sa kablom koji je takođe bio lepo obezbeđen od oštećenja u toku transporta. Dodatne opreme nije bilo jer uređaji ne podržavaju nikakve dodatke niti im je potrebno bilo šta eksterno da bi radili kako treba.

Tastatura iz ovog seta po obliku podseća na klasične tastature za svakodnevno korišćenje, ali kako bi kompanija istakla tastaturu kao gejmersku sa leve i desne strane je dodala po jednu svetleću šaru koja estetski deluje jako zanimljivo. Te šare su napravljene od providne plastike što je vidljivo samo dok je uređaj isključen. Takođe naslon za dlan na sebi ima jedan crveni logo Bloody linije, dok je sam naslon za dlan prilično uzak te i nedovoljno praktičan što nam se nije baš dopalo. Sa druge strane, tastatura je napravljena od kvalitetne čvrste plastike koja je crne boje i veoma je izdržljiva čak i prilikom agresivnijeg korišćenja što svakako spada pod test. Sa druge strane tastatura poseduje vodootporni sertifikat što znači da je otporna na vodu u slučaju da prospemo nešto. To smo na testiranju potvrdili kao tačno, ali svakako da nije bilo potapanja cele tastature na duže vreme jer nije tome namenjena. Kako god, tastatura je prilično udobna za korišćenje izuzev naslona za dlan koji bi mogao da bude malo duži. Što se estetike tiče, izuzev šara na levoj i desnoj strani, tastatura poseduje pozadinsko osvetljenje koje je podesivo u pet stepena (100%, 75%, 50%, 25% i 0% tj. isključeno osvetljenje) mada tasteri nemaju providne karaktere tako da oni u mraku ne svetle.

Što se tiče donje strane, na njoj se nalaze male gumice koje sprečavaju klizanje kao i podizač. Podizač nam omogućava da izdignemo tastaturu ka gore, a rađeni su tako da sprečavaju klizanje i nisu baš toliko podložni pucanju u slučaju agresivnijeg korišćenja. Što se tiče samih tastera, kvalitet izrade je na visokom nivou, a pritom su jako udobni u toku korišćenja. Sem toga kompanija je odradila tastere na malo specifičniji način tako da nema nenamernog pritiska u toku korišćenja, dok se tasteri baziraju na mehaničkoj izradi. Ovo nam se jako dopalo, ali je to sa sobom vuklo i veću buku u poređenju sa membranskim. Bloody nije propustio priliku da ugradi visoko kvalitetne tastere i u ovom slučaju koji imaju veoma brz odziv kao što je slučaj sa miševima koje smo nedavno testirali. Takođe Space taster ima unapređene šrafove, opruge i balansere tako da je radio bolje nego kod klasičnih tastatura koje smo ranije testirali.

S obzirom da je reč o gejmerskom modelu tastature, WASD tasteri su rađeni na malo specifičniji način jer se oni tokom igranja najviše upotrebljavaju. WASD tasteri su presvučeni silikonskom površinom koja na sebi ima hrapavu, ali jako udobnu šaru koja nam se na testiranju jako dopala. Što se povezivanja tiče, tastatura koristi kabl dužine 1.8 metara sa pancirnom izolacijom protiv lomljenja. Sa interfejsom nismo imali problema jer podržava i 2.0 i 3.0 verzije USB konektora što je odlično. Tastatura iz seta Q1100 je duguljastog oblika, a sastoji se iz alfa-numeričkog dela i NumPad-a između kojih se nalaze dodatni tasteri sa strelicama. Funkcionalni tasteri su poređani duž gornje strane i ujedno imaju i multimedijalnu ulogu kada su aktivirane sporedne funkcije. Naravno kao i svaka gejming tastatura, ni u ovom slučaju nije izbegnuta ugradnja Windows Lock tastera koji sprečava otvaranje start menija u Windows ukoliko dođe do nenamernog pritiskanja. Ovo je za kratko vreme postala neizostavna opcija na svakoj gejmerskoj tastaturi.

Što se miša tiče, kvalitet izrade je visok kao i kod tastature. Miš je napravljen od kvalitetne crne matirane plastike i stvara veoma lep osećaj u ruci. Dimenzije su mu osrednje tako da se lako prilagođava i velikim i malim šakama što je takođe odlično. Što se estetike tiče, nema previše šara kao kod nekih miševa sa prethodnih testova već se jedna manja šara sa logoom brenda nalazi na naslonu za dlan. Levo i desno od naslona za dlan se nalazi po jedan plastični dodatak od sjajne plastike koji zapravo predstavljaju još dva dodatna tastera koji su pomalo nepristupačni, pa nam je trebalo vremena da se priviknemo. Naravno miš sa prednje strane ima dva standardna tastera sa blagim "koritom" što je jako udobno za prste desne ruke. Što se levorukih korisnika tiče, oni su u ovom slučaju ravnopravni i sa desnorukim jer nema dodatnih tastera na bočnim stranama, a svi tasteri su raspoređeni ravnomerno na obe polovine što je odlično. Između dva tastera sa prednje strane nalazi se jedan scroll točkić napravljen u kombinaciji plastike i gume kako bi se dobro uskladila estetika i funckionalnost. Od dodatnih tastera imamo jedan iznad scroll točkića za podešavanje DPI vrednosti, dok se iznad levog i desnog tastera nalazi po jedan crveni programabilni taster.

Sa donje strane miša se nalaze metačlni glajderi koje smo viđali kod prethodnih Bloody miševa kao i otvor za optički senzor. U kombinaciji ova dva miš se prilagođava različitim podlogama bez problema. Što se povezivanja tiče, iskorišćen je isti način tj. USB 2.0 i 3.0 sa istom dužnom kabla i istom izolacijom kao i kod tastature. Što se tiče rada sa mišem, nismo imali problema i lako se prilagođava svakoj igri. Optički senzor ima maksimalnu rezoluciju od 3200DPI što je za 800DPI manje nego kod prethodnih miševa na testiranju, ali svakako da ova vrednost nije mala i nije toliko uticala na ishod igre. Rezoluciju smo svakako podešavali u zavisnosti od situacije, a dostupna su 4 stepena za podešavanje što je sasvim dovoljno. Kompatibilnost ovog seta je odlična, a radio je odlično i sa Windows XP operativnim sistemom. Naravno to se odnosi i na softver preko koga smo podešavali oba uređaja, a koji se preuzima sa zvanične internet prezentacije Bloody brenda.

Zaključak:

Iako je reč o prosečnom gejming setu, na testiranju je uređaj pokupio mnogo pozitivnih utisaka. Pre svega svojim kvalitetom, a zatim i estetskim delom. Sa druge strane performanse uređaja su odlične i lako smo se prilagođavali svakom žanru jer ovaj set nije specijalizovan za jedan određeni žanr igrica. Kako god, cena uređaja je oko 4.500RSD što je za kombinaciju dobrog kvaliteta, estetike i performansi sasvim pristojna cena.

Specifikacije:

Proizvođač:

A4Tech, Bloody

Model:

A4-Q1100

Tip:

Gejmersi set (miš + tastatura)

Tastatura, tip tastera:

Membranski tasteri

Pozadinsko osvetljenje:

Da

Podesivo:

Da, u 5 nivoa (100%, 75%, 50%, 25%, off)

Vodootpornost:

Da

Raspored slova:

EN (US)

Numerički deo:

Da

Dodatno:

Gumirani A / S / W / D tasteri, Space taster pojačan metalnim šrafovima i oprugama

Senzor miša:

Optički

Maksimalna rezolucija:

3200 DPI

Podesiva rezolucija:

Da, u 4 stepena

Broj tastera:

8

Programabilni tasteri:

Da

Glajderi:

Metal X' Glide Armor Boot

Stopa izveštaja:

125~1000 Hz/sec

Povezivanje seta:

Žično

Interfejs:

2x USB 2.0 / 3.0

Dužina kabla:

1.8 m

Operativni sistemi:

Windows XP/ Vista/ 7/ 8 /8.1 / 10

Zvanični sajt proizvođača: https://www.bloody.com

Video pregled:

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite


Preporučujemo:


Predstavljanje : Olympus D-735 vs Olympus D-745
Već smo imali zadovoljstvo da vam predstavimo Olympus D-745 model (članak možete pročitati na našoj stranici http://www.itnetwork.rs/Predstavljanje-Olympus-D-745-article-3608.htm ), a na insistiranje posetilaca našeg sajta koji su izuzetno zainteresovani za pristupačne ali i kvalitativno pristojne Olympusove modele, u ovom članku uporedno predstavljamo dva modela a baziraćemo se na par sličnosti i razlika koje ih karakterišu. U pitanju su modeli Olympus D-735 i Olympus D-745. Olympus D-735 Olympus D-745 Kompaktni digitalni fotoaparati...
Opširnije
Predstavljanje : Panasonic HDC-MDH1
Panasonic ima veliki broj odličnih profesionalnih i poluprofesionalnih kamera koje mogu veoma dobro obavljati razne zadatke. Jedan od takvih modela je HDC-MDH1. Ovo je polu profesionalna kamera namenjena amaterima ili polu pofesionalcima, a može poslužiti za snimanje raznih događaja. Video zapis se snima direktno na memorijsku karticu tipa SD, SDHC i SDXC, a najkvalitetniji format video zapisa je Full HD sa 16:9 odnosom u AVCDH kompesiji. Kamera je sposobna da snimi i video zapise u SD kvalitetu sa 4:3 odnosom, takođe, u AVCDH kompesiji. Objektiv je Panasonic-ov sa rasponom 2.90 - 48.7...
Opširnije
Predstavljanje : Sony Xperia SP
Vodeći model Sony kompanije Xperia Z privlači najviše pažnje sa neverovatnim Full HD ekranom i vodootpornim kućištem, ali Sony pored ovog ima još dobrih modela za one korisnike sa nešto manjim budžetom. Model koji takođe privlači pažnju, iako se još nije pojavio na našem tržištu, je Xperia SP. On se po specifikacijama smešta u višu srednju klasu mobilnih smart telefona. Ovaj Android Jelly Bean telefon ima 4,6-inčni ekran 720p rezolucije, brz dual-core procesor, odličan dizajn i kvalitet izrade i sjajno šareno...
Opširnije
Predstavljanje : Gembird NTC-3
Sa Gembird kompanijom smo se do sada susretali mnogo puta, te smo samim tim testirali pozamašan broj njihovih uređaja. Veliki broj njih nam je bio manje-više poznat po svojoj nameni, dok se sa nekim uređajima ranije nismo susretali. Ovaj put je reč o testeru tj. uređaju koji služi za proveru kablova kao i za proveru grešaka koje mogu da nastanu na tim kablovima. Model o kome govorimo je Gembird NTC-3, koji smo nedavno imali prilike da podvrgnemo testiranju. Pakovanje u kome nam je uređaj pristigao je napravljeno od kartona osrednjeg kvaliteta u kombinaciji...
Opširnije
Predstavljanje : Huawei Honor 5X
Poznat je rast kompanija na kineskom tržištu koje proizvode smartfon uređaje, ali sa druge strane manje je poznata "nevidljiva" trka među kompanijama u tome koja će da proizvede pristupačniji smartfon uređaj uz adekvatan rad i hardver. Među tim kompanijama izdvaja se naravno Huawei koji je koliko toliko jedan od poznatijih kineskih proizvođača našem tržištu, a sa čijim smo se uređajima do sada u više navrata susretali. Nedavno smo imali prilike da testiramo Huawei Honor 5X uređaj čija je glavna karakteristika povoljan odnos kvaliteta i cene. ...
Opširnije
NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

SAJT DANA
PRIJAVI SE NA MAILING LISTU
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis